Ageo Blog

Lübnan Usulü Zeytinyağlı Patates

0
Lübnan Usulü Zeytinyağlı Patates
Lübnan Usulü Zeytinyağlı Patates

Patates, dünya üzerinde en fazla yemek versiyonu yapılan sebzelerden biridir. Sağlık açısından da büyük oranda fayda sağlayan bu sebzenin farklı ülke versiyonlarını da sizler için derledik. Lübnan usulü zeytinyağlı patates yemeği ile patatesin tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. 

Fırın yemeği olan bu yemeğimiz içerisindeki patates, doyurucu olmasının yanı sıra antioksidan kaynağıdır. Kan şekerini düzenlemeye yarayan bu özellik, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını destekler. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız bu eşsiz lezzet sofralarınızdan eksik olmayacak. Hazırsanız tarifimize başlıyoruz!

Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1/4 çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 kâse maydanoz
  • 2 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı kadar tuz 
  • Yarım limon 
  • 2 diş sarımsak 

Hazırlık Aşaması

  • Patatesleri topraklarından arındırarak iyice yıkayın. Ardından hepsi eşit olacak şekilde küp küp doğrayın.
  • Maydanozlarınızı ayıklayarak, ince ince kıyın. İkinci aşama için hazır olmalıdır.
  • Sarımsaklarınızı ezerek püre haline getirin. 
  • Fırın yemeği olması nedeniyle patateslerin iyice yıkanması ve doğru boyda olması gerekiyor. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı eklerken ölçülere dikkat ederek ekleme yapın. 
  • Fırınınızı önceden 180 derece sıcaklığa ısıtın. 

Tarifi

  • Büyük bir fırın tepsisi alarak yağlı kâğıt serin. Üzerine patatesleri açık ve aralıklı bir şekilde yerleştirin. 
  • Patateslerin üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve tuz ekleyerek harmanlayın. 
  • Önceden hazırladığınız fırınınızda turbo fanlı olacak şekilde 25 dakika kadar pişirin. 
  • Lübnan usulü zeytinyağlı patates fırından çıktıktan sonra patateslerin soğumasını bekleyin. Yeterli soğukluğa ulaşan patateslerinizi derin bir kâse içerisine alın. 
  • Patateslerinizin üzerinde maydanoz, kırmızı toz biber ve sarımsağı ekleyin. Ardından iyice karıştırın. 
  • Servis öncesi üzerine limon suyu sıkarak servis edebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Lübnan usulü zeytinyağlı patates yemeğinizi limon ile servis edeceğiniz gibi soğuk yenmesi de önerilmektedir.
  • Servis sırasında üzerine ekleyeceğiniz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile de lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Nuraniye

Previous article

Girit Kabağı Dolması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like