Ageo Blog

Sarımsak Konfi (confit)

0
Sarmısak Konfi(confit)
Sarmısak Konfi(confit)

Sarımsak Türk mutfağının olmazsa olmaz bir parçasıdır. Birçok yemeğe lezzet ve feraset katar. Bunun yanında sarımsağın tek başına tüketilebileceği bir seçenek sunuyoruz size. Bu hazırlaması çok kolay, konfi(confit) tarzı pişirme tekniği ile hazırlayacağınız sarımsaklarınızı adeta tereyağı gibi ekmeğinize sürebilecek ve tadına doyulmayacak bir atıştırmalık hazırlayabileceksiniz. Gayet tabii ki bu inanılmaz lezzete Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı farkı ile ulaşabileceksiniz.

Malzemeler

Hazırlık ve Tarif

  • Sarımsakları ayıklayın
  • Uygun bir tencere içerisine, sarımsakları, taze kekiği, taze biberiyeyi, tuzu ve tane biberleri koyun,
  • Üzerini kapatacak kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekledikten sonra bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın,
  • Hazırladığınız bu karışı, 1 saat boyunca kısık ateşte yağın kızmasına izin vermeyecek şekilde pişirin.
  • Piştiğini anlamak için sarımsaklara çatal batırın eğer piştiyse çatal sıkıntı olmadan batacaktır.

Servis Önerisi 

  • Pişirdikten sonra soğumaya bırakın ve sonra hava almayacak bir kapta buzdolabında muhafaza edin.
  • Bu şekilde 3 aya kadar buzdolabında durabilir.
  • Servis için kaşıkla tabağınıza alın.
  • Özellikle kızarmış ekmeğin üzerinde, sürülerek servis çok lezzetli olacaktır.

Afiyet Olsun…

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir