Ageo Blog

Tabule (Tabbouleh)

0
Tabule (Tabbouleh)
Tabule (Tabbouleh)

Bir Lübnan yemeği olan Tabule, ayrıca tabuli ya da tabbule olarak da biliniyor. Bazı kaynaklarda ise tabbouleh salatası olarak da geçiyor; ince bulgur, domates, maydanoz ve nanenin harmanlanmasıyla ortaya çıkan enfes bir salata. Tabiki bu güzel salataya lezzetini katan da zeytinyağı. Lübnan mutfağının vazgeçilmez, çok doyurucu hem de çok pratik olan tabule salatasını Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile denemek isterseniz tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda;

Malzemeler


• 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet taze nane
• 1 adet domates
• 3-4 dal yeşil soğan
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 3 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet limonun suyu

Tarifi


• İnce bulgur bir kaba alınarak, üzerini ıslatacak kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak, 20 dakika kadar yumuşaması için bekletilir.
• Bu sırada, yeşillikler mümkün olduğunca ince doğranır.
• Domates, çok minik küpler halinde doğranır.
• Yumuşayan bulgur, geniş bir kaba alınıp karıştırılır.
• Yeşillikler ve domatesler eklenir ve karıştırılır.
• Nar ekşisi, limon suyu, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve tuzu, isteğe göre ayarlanır.
• Servis tabağına alınarak, servis edilir.

Servis Önerisi

• Servis öncesi Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Sarımsak Konfi (confit)

Previous article

Portakallı Zeytinyağlı Salata

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like