Ageo Blog

Zeytinyağlı Nuraniye

0
Zeytinyağlı Nuraniye
Zeytinyağlı Nuraniye

Sağlıklı beslenme, kişilerin kendileri için yaptıkları en iyi tercihlerden biridir. Beslenmenize sebze, zeytinyağı ekleyerek hem kendinizi koruyabilir hem de güne daha iyi başlayabilirsiniz. Kabakta tercih edebileceğiniz tatlardan biridir. Kabak içerisinde bulunan vitaminler ve faydalar ile büyük anlamda sağlık fonksiyonlarınız da düzelecektir. 

Zeytinyağlı Nuraniye ile kabağı farklı bir şekilde sofralarınıza alabilirsiniz. İçerisindeki vitaminlerle iltihabı önler, protein açısından zengindir, kolesterol seviyesini düzenler, kanseri önler. Sayamayacağımız kadar fazla özelliği olan bu sebzeyi Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile birleştirerek daha sağlıklı bir yemek elde edebilirsiniz. Hazırsanız, tarifimize başlıyoruz. 

Malzemeler

Otlu Pilav İçin: 

Fesleğen Yağı İçin: 

Servis için: 

  • 50 gram tuzlu yoğurt
  • 100 gram yoğurt
  • 10 gram kadar fırınlanmış sarımsak

Hazırlık Aşaması

  • Kabakları bol suda yıkadıktan sonra halkalar halinde ince ince dilimleyin. 
  • Pirinçleri nişastasından ayırmak adına bol suda yıkayın.
  • Maydanoz ve dereotunu iyice doğrayıp, ince ince kıyın. 
  • Fesleğenleri öncesinde tuzlu su içerisinde kısa süre haşlayın, robottan geçirin ve tülbent yardımı ile süzün. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleme sırasında oldukça dikkatli olarak, yanmasına izin vermeyin. 

Tarifi

  • İnce ince doğradığınız kabaklarınızı un, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, sarımsak ve dereotu ile harmanlayın. Bu karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine sıralı halde dizin. 
  • Kabaklarınızı fırınladıktan sonra otlu pilavı hazırlamaya başlayın. Pilavınız için ilk olarak taze soğanları Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı içerisinde kavurun. Üzerine pirinç ve sıcak suyu ilave edin. 
  • Pilav suyunu çekmeden önce maydanoz ve dereotunu ekleyerek, pişirmeye devam edin. Suyu tamamen çektiğinde pilavı kenara alarak dinlendirmeye bırakın. 
  • Zeytinyağlı Nuraniye için otlu pilavı fırınlanmış kabak ile karıştırın. Süzdüğünüz fesleğen yağını da ekleyerek karıştırın. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı Nuraniye için fırınlanan sarımsaklarınız, tuzlu ve sade yoğurduğunuzu çırpıcı ile karıştırın ve üzerine ekleyin. 
  • Servis için bir miktar fesleğen yağı ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek yemeğinizi daha da lezzetlendirin. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Havuçlu Semizotu

Previous article

Lübnan Usulü Zeytinyağlı Patates

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like